Pilootprojecten

Category: 
Voorbeelden - Gastcolleges/infoactiviteiten

Interesse om onze gastsprekers uit te nodigen voor een boeiende lezing voor jouw studenten?

CATAPA lanceerde in september 2014 het project Generatie Transitie en richt zich op studenten uit het hoger onderwijs. Zo willen we jongvolwassenen opleiden in ondernemerschap, zodat ze initiatieven nemen waardoor de maatschappij op een andere en duurzame manier omgaat met haar grondstoffen.

In deze context biedt CATAPA gastcolleges aan in het kader van de academische week, gepland van 1 t.e.m. 10 maart 2017.

Tijdens deze tiendaagse plannen we overdag gastcolleges aan universiteiten en hogescholen met als thema: De impact van Grondstofontginning. Grondstofontginning brengt waar ook ter wereld gelijkaardige sociale en ecologische gevolgen voor de omwonenden mee. Daardoor kozen we ervoor drie gastsprekers uit te nodigen.

JHONNY TERRAZAS

We verwelkomen dit jaar Jhonny Terrazas, verbonden aan onze lokale partner CEPA uit Oruro, Bolivia. Hij zal zijn kennis delen over de impact van de goudmijnen Kori Kollo en Kori Chaka op de regio. Mijnbouw en klimaatsverandering zorgden ervoor dat in zijn regio het Poopómeer opdroogde.

JOSÉ FACHIN

José Fachin, verbonden aan onze lokale partner Putumayo, brengt een getuigenis over hoe olie-exploitatie zijn gemeenschap en omgeving aantastte.

CARLOS GUTTIÉRES ALVAREZ

ORO NO, een Spaanse organisatie uit Asturias, stuurt Carlos Gutiérrez Alvarez die een getuigenis over de openpitgoudmijn zal brengen.

Ziet u het als een mogelijkheid om tijdens uw colleges een gastcollege te voorzien voor één van onze Zuidsprekers? Dit houdt in dat onze Zuidspreker over de thematiek, afgestemd op uw vakinhoud, komt spreken. In samenwerking met de Zuidspreker trachten we de inhoud van de presentatie zo veel mogelijk op uw vakinhoud te laten afstemmen. We zullen met Spaans-Nederlandse of Spaans-Engelse tolken werken. Heeft u interesse één van hen tijdens de weken van 1 t.e.m. 10 maart 2017 uit te nodigen? Contacteer ons dan via info@catapa.be!